Meny

Veidekke bygger Marikollen Torg for Oxer Eiendom

Veidekkes datterselskap Seby AS har fått i oppdrag av Oxer Eiendom (Fjerdingby Sentrumsutvikling) å bygge 60 leiligheter og næringslokaler i Rælingen kommune. Prosjektet Marikollen Torg har klare miljøambisjoner og gjennomføres som fossilfri byggeplass. Kontrakten er en totalentreprise verdt 220 millioner kroner ekskl. mva.

Marikollen Torg blir et nybygg på cirka 12.300 m 2 med underjordisk p-hus, næringslokaler og tre boligblokker. Næringsdelen ligger i første etasje og her er det planlagt for syv-åtte frittliggende næringslokaler i tillegg til en Rema 1000 butikk. Over denne senteretasjen skal det bygges tre boligblokker på henholdsvis tre, fire og fem etasjer med totalt 60 boliger fra 50-120 m 2 . Disse er prosjektert inn som en god miks av to-, tre- og fireroms leiligheter planlagt for best mulige sol- og utsiktsforhold med minst en balkong eller uteplass på gårdsromnivå.

– Vi ser fram til å ta fatt på et flott bolig- og næringsprosjekt i samarbeid med Oxer Eiendom. Marikollen Torg vil gi Rælingen kommune et nytt sentrumsområde som ligger tett på de beste aktivitetstilbudene i kommunen. De bærekraftige løsningene i alle fasene av byggeprosjektet er i tråd med Seby og Veidekkes miljøambisjoner, sier daglig leder Bjørn Ove Liavaag i Seby AS.

Det skal etableres gode felles utearealer over næringsetasjen for beboerne. Her blir det blant annet sosiale soner med felles oppholdsplasser og lekeområde for barn og unge. Alle beboerne på Marikollen Torg får dessuten tilgang til felles smørebod og sykkelverksted.

– Samarbeidet med SEBY i forprosjektet har vært veldig bra og vi ser frem til å komme i gang med byggeprosjektet. Vi har stor tillit til at prosjektet blir levert til fornøyde boligkjøpere til rett tid, sier prosjektsjef Axel Bryde i Oxer Eiendom.

Prosjektet gjennomføres som fossilfri byggeplass og det benyttes grunnvarme fra energibrønner som energikilde i byggefasen. Byggestart er i august 2020 med planlagt ferdigstillelse i mai 2022. Les mer om prosjektet her: www.marikollentorg.no.

Se tidligere artikler
i vårt arkiv
Gå til vårt arkiv
Kontakt
E-post:
post@oxer.no
Adresse
Postadresse : Postboks 420, 1373 Asker
Besøksadresse : Drengsrudbekken 12, 1383 Asker