Meny

Oxer Eiendom har kåret en vinner – A-lab vant idekonkurransen for Kabelgaten 1–39, Økern

Oxer Eiendom har valgt arkitektkontoret A-lab som samarbeidspartner for det videre arbeidet med skisseprosjekt og gjennomføring av reguleringsprosessen av en 55 mål stor eiendom i Kabelgaten 1–39 på Økern.

5 arkitektkontorer ble forespurt om å levere en ideskisse for den fremtidige utviklingen på eiendommen. Oxer Eiendom mottok 5 varierende og interessante ideskisser som ble vurdert av en jury bestående av Ellen Karlsen Raaholt (Oxer Eiendom, formann), Ole Falk Frederiksen (Civitas), John Arne Bjerknes (Nordic Arch), Erling Langeland (Oxer Eiendom) og Tom Holmen-Jensen (Oxer Eiendom).

Arkitektkontoret A-lab ble valgt ut i fra en særdeles god oppgaveforståelse og et hovedgrep med stor fleksibilitet. Det ønskes å skape en levende by med en unik bebyggelsesstruktur som inkluderer deler av det historiske bygningsmiljøet.

Kabelgaten er ett av flere industriområder rundt Økern som er i transformasjon fra å være preget av industri og spedisjon, til å bli en levende by i hjerte av Hovinbyen. Kabelgatens eksisterende bygnings- og gatemiljø har en helt særegen karakter/identitet. Denne identiteten utgjør ryggraden for transformasjon av området til et nytt og moderne bydelssentrum, med historisk forankring og stedegen tilhørighet.

Oxer Eiendom er en større aktør innen utleie, forvaltning og utvikling av eiendom. Vi ser frem til et spennende, kreativt og positivt samarbeid med A-lab, og fortsatt god dialog med offentlige myndigheter i den videre utviklingen av Kabelgaten 1–39 på Økern.

«Vi gleder oss til å ta fatt på denne superspennende oppgaven, kommenterer partner/daglig leder Geir Haaversen i A-lab. Gjennom prosjektet ønsker A-lab å utvikle Haraldrud/Kabelgaten til et nytt, levende bymiljø som bygger på områdets eksisterende kvaliteter».

Eventuelle henvendelser kan rettes til:
Oxer Eiendom
Eiendomsdirektør Tom Holmen-Jensen
m +47 916 15 496
@ tom@oxer.no

Se tidligere artikler
i vårt arkiv
Gå til vårt arkiv
Kontakt
E-post:
post@oxer.no
Adresse
Postadresse : Postboks 420, 1373 Asker
Besøksadresse : Drengsrudbekken 12, 1383 Asker