Oxer Eiendom har reforhandlet 21.000 kvm i Asker Panorama

Oxer Eiendom har reforhandlet 21.000 kvm i Asker Panorama

Kongsberg Defence & Aerospace, Advania Norge, Olympus Norge, Compass Group og Rac Norway er blant de leietakerne som har valgt å forlenge sine leieavtaler  

Asker Panorama på 32.000 kvm ble ferdigstilt årsskiftet 2013/2014, og som en av landets første næringsbygg med miljøsertifiseringen Breeam Nor, kategori Excellent.
Lavt energiforbruk, godt inneklima, naturvennlige materialer og miljøvennlige kommunikasjons-muligheter er blant de kravene vi stiller til vårt prestisjebygg.

Bygget fremstår nå i ny drakt, med oppgraderte fellesarealer på plan 1. Gjenbruk av møbler og materialer har hatt stort fokus i denne prosessen.
Vi har etablert hyggelige og lune sitteområder som fint kan benyttes til ad hoc møter og event. Asker Panorama har også fått nytt matkonsept og kaffebar; KafeBARk – som flittig benyttes av våre leietakere.

«Det er svært gledelig at alle dagens leietakere som blant annet Kongsberg Defence & Aerospace, Advania Norge, Olympus Norge, Compass Group og Rac Norway, har valgt å forlenge sine leieforhold hos oss. Dette viser at Asker Panorama og Asker fortsatt er et svært attraktivt sted å jobbe, sier Direktør for Marked og Utleie, Anniken Haug.
Kongsberg Gruppen, Telecomputing/Visolit/Advania Norge og Rac Norway har ved årsskiftet vært leietakere hos oss i 10 år. Og vi skal gjøre vårt ytterste for at de fortsatt skal trives i prestisjebygget vårt», sier Utleieansvarlig Eirik Mølbach-Thellefsen Stray.

«Vi har vært i Asker Panorama i snart 7 år og trives veldig godt. De som jobber med driften er alltid imøtekommende og positive. Kantinen og fasilitetene holder høy standard.

Vi startet derfor sonderinger med Oxer Eiendom om mulighet for en ny leieperiode, nye lokaler og nye løsninger. Gjennom prosessen har Oxer Eiendom fremstått som positiv, løsningsorientert og med stor vilje til å imøtekomme våre behov. Vi gleder oss til å flytte i nye lokaler og bli Oxer sin nærmeste nabo», sier Daglig Leder i Olympus Norge, Rolf Inge Karlsen.


Asker Panorama har fått støtte av Enova til å installere Ecopilot. Vi er de første i Norge som tester denne løsningen. Verktøyet benytter seg av avansert teknologi for å optimalisere tekniske anlegg avhengig av byggets bruk, i tillegg til å hensynta vær og vind.
– Det gjør at lyset, varmen og ventilasjonen i bygget tilpasses etter hvor mange mennesker som er på jobb til enhver tid.

Resultatet er et mer bærekraftig bygg med økonomisk besparelse for våre leietakere. Asker Panorama er den første i Norge som tester denne løsningen, og vi har nå redusert strømutgiftene med ca. 8 prosent hvert år.

«Asker Panorama er et moderne og breeam-sertifisert bygg som tikker av de viktige boksene innen kvalitet og bærekraft. Lokasjonen er også strategisk for bedriften. Vi har fra før et bra samarbeid med Oxer Eiendom, og vi er godt fornøyde med å ha kommet til enighet om vilkårene for en forlengelse av avtalen», sier Real Estate Analyst Peter Eriksson-Langaas, Kongsberg Eiendom Holding.

Bygget har også egen energisentral som produserer 100% ren og fornybar energi. Varme- og kjølebehovet produseres etter behov, og gir stabile energikostnader på et nivå som er inntil 40 ganger lavere enn ved bruk av strøm som energikilde.

«Etter ti år i Asker Panorama er vi i Advania glade for å ha forlenget vår kontrakt. Vi trives svært godt i moderne og bærekraftige lokaler med høyt servicenivå og lavt miljøavtrykk», sier CFO Haakon Lichtenhaler Flaaten, Advania Norge.

Det er mulig å leie presentable kontorer fra 2024
Advania Norge reduserer sitt areal med 1 etasje. Fra 2024 er det mulig å leie inntil 1.640 kvm kontor i 3. etasje med god parkeringsdekning. Etasjen kan fint deles i to mindre enheter. Lokalet er i dag innredet med hyggelig sosial sone, cellekontor/landskap, stillerom og eksklusive møterom. Leietaker får også tilgang til presentable og oppgraderte fellesarealer med resepsjon kombinert med kaféBARk, Spiseri med nytt matkonsept, møterom i ulike størrelser, treningsrom, sykkelvask, shuttlebuss t/r Asker Stasjon og hyggelige uteområder. Asker Panorama er vært besøket!

Oxer Eiendom er et familieeid selskap med lange, stolte tradisjoner
Bunnsolide røtter og nyskapende bærekraftige løsninger er vårt viktigste varemerke. Det startet i 1945 med entreprenørselskapet Ole K. Karlsen AS. I dag er vi en av landets største aktør innen utleie, forvaltning og utvikling av fast eiendom.

Vår solide kunnskap og brede erfaring gjør oss godt rustet til å bidra i fremtidsrettede, komplekse prosjekter. Vi eier og forvalter ca. 160.000 kvm eiendom i området fra Økern i Oslo, via Asker til Drammen, Ytre Enebakk og Stokke. I tillegg har vi ca. 310.000 kvm for utvikling til bolig og næring. Selskapet eies av Ellen K. Raaholt med familie.

For mer informasjon om Asker Panorama, ta kontakt med Direktør for marked og utleie Anniken Haug, mobil 970 33 777/mail ah@oxer.no

Seltor skal utvikle Kloden Teater i Kabelgata i Oslo

Seltor skal utvikle Kloden Teater i Kabelgata i Oslo

Seltor har signert kontrakt med Oxer Eiendom

Bygget er et tidligere industrilokale som skal totalrehabiliteres og bygges om til teater for scenekunst for de unge. Bygget har et areal på over 3.350 kvadratmeter, der det skal bygges scener, garderober, minglearealer og øvingssaler.

Prosjektet vil være et tett samarbeid med Kloden Teater, Transborder Studio og Oxer Eiendom.

Byggestart er planlagt i Q2 i 2024.

– Vi gleder oss til å komme i gang med et flott prosjekt og bruke vår store kompetanse innen rehabilitering og utvikling. Vi takker byggherren for tilliten, sier daglig leder Svend-Harald Maalen i Seltor.

Sammen med Stor Oslo skal Oxer Eiendom utvikle nye byboliger på Bragernes i Drammen.

Sammen med Stor Oslo skal Oxer Eiendom utvikle nye byboliger på Bragernes i Drammen.

I Farveriet bor du midt på Bragernes, med samme korte avstand til Torvet som til Drammens helt nye bydel ved fjorden. Her vil 83 varierte byboliger blåse liv i et historisk industrikvartal.

Der familien Skramstad bygget opp sin virksomhet gjennom generasjoner, skaper vi morgendagens hjem – vegg i vegg med datidens karakteristiske Drammenshus.

Den frodige bakhagen og de luftige takterrassene skaper ekstra pusterom. Bylivet utenfor gir deg tilgang på alt.

Les mer på Stor-Oslo Eiendoms nettside – Farveriet | soeiendom.no

Skal utvikle 170 mål logistikktomt i næringspark

Skal utvikle 170 mål logistikktomt i næringspark

Format Eiendom og Oxer Eiendom utvikler 170 mål i Borgeskogen Næringspark, Sandefjord.

Format Eiendom og Oxer Eiendom skal sammen utvikle 85 mål på Borgeskogen Nord og 85 mål på Borgeskogen Nord-Øst, på hver side av nyetablert rundkjøring. Tomtene er godt synlig fra fylkesvei Gryteveien, ferdig opparbeidet og byggeklare med meget god adkomst for store biler. Byggene fundamenteres direkte på fjell og kan leveres raskt etter inngått leieavtale.

Det er knapphet på store tomter i etablerte næringsparker på det sentrale Østlandet. Dette er en unik mulighet for både nasjonale og internasjonale aktører å etablere seg med tydelig identitet og høye bærekrafts ambisjoner.

«Områdets sentrale beliggenhet med kort vei til Larvik Havn, Torp Flyplass og E18 gjør at vi opplever økende pågang for nye interessenter i området, og flere aktører har nye anlegg under bygging i dag», sier markedsdirektør Anniken Haug i Oxer Eiendom.

Borgeskogen Næringspark er et attraktivt område med ca. 130 etablerte virksomheter innen transport/logistikk, industri/produksjon og agentur/engros. Området ble etablert på 90-tallet og huser i dag hele 3.000 ansatte. Ferdig utbygd estimert til 5.000.

«Vi ønsker å knytte til oss aktører innen industri, produksjon, lager, verksted, serviceanlegg m.m. Dette kan være bygg i størrelsesintervallet fra 5.000 – 40.000 kvm. Ambisjonen er å bygge miljøvennlige og bærekraftige bygg», sier markedsdirektør Anniken Haug i Oxer Eiendom.

Akershus Eiendom er engasjert som rådgiver i utleieprosessen for tomteområdet Borgeskogen Nord. «Med lang erfaring innen utvikling, forvaltning og drift av eiendom, søker vi etter solide og langsiktige leietakere som kan være med på å berike Borgeskogen Næringsområde ytterligere», sier rådgiver Haakon Himle Skandsen. Se link til prospekt for mer informasjon rundt tomten og området: Borgerskogen Nord – prospekt

Format Eiendom/Kaupang Invest
Format Eiendom er et ingeniør- og kompetanseselskap som jobber med utvikling, planlegging, bygging og salg av boliger, næringsbygg og næringstomter i Vestfold. De siste 6 årene har de vært involvert i bygging av flere næringsbygg blant annet DSB-bygget i Tønsberg, XXL, Coop Extra i Sandefjord og nytt hovedkontor for Jotron i Larvik for eiendomsselskapet Kaupang Invest. Format Eiendom har en lang historie på Borgeskogen Næringsområde og har vært involvert i regulering og utvikling av området siden starten tidlig på 90-tallet. Kaupang Invest eier av Andreas Hojem Olsen og Christina Hojem Hofsø.
www.formateiendom.no

Oxer Eiendom
Oxer Eiendom er en av Norges større aktører innen utvikling, utleie og forvaltning av fast næringseiendom. Selskapet eier og forvalter egne næringseiendommer på ca. 160.000 kvm i området fra Økern i Oslo, via Asker til Drammen, Ytre Enebakk og Stokke. I tillegg har vi ca. 250.000 kvm bolig og næring for utvikling. Oxer Eiendom har sin opprinnelse fra 1945 gjennom entreprenørselskapet Ole K. Karlsen /OKK entreprenør. Selskapet eies av Ellen Raaholt med familie.
www.oxer.no

For ytterligere informasjon om prosjektet:
Andreas H. Olsen – Prosjektutvikler Format Eiendom
m +47 924 17 743 – @ andreas@formateiendom.no

Link: Estate Nyheter
Illustrasjon: Goldbox

Rotneshagen boligprosjekt i Nittedal tar form

Rotneshagen boligprosjekt i Nittedal tar form

Nittedal har fått to nye, spreke boligbygg sentralt plassert like ved togstasjonen. Hvis alt går etter planen, kommer det 235 boliger i Rotneshagen.

I den bratte skråningen nedenfor Nittedal togstasjon på Rotnes har eiendomsutvikler Oxer Eiendom reist to arkitekttegnede trekledde boligblokker som virkelig bringer urban modernitet til boligmarkedet i tettstedet.

Leder for virksomhetsutvikling og prosjekt Hans Petter Semlitsch i Oxer Eiendom, sier til Byggeindustrien at de med Rotneshagen ønsker å skape et boligtilbud ulikt noe som finnes i Nittedal fra før av.

– Nærheten til togstasjonen var veldig viktig; vi ønsker å bygge ut rundt knutepunktet. Vi har også ønsket å bygge med en arkitektur som er litt mer spennende enn det man gjerne ser ellers i Nittedal, og selv synes vi byggene er mer spenstige enn konkurrerende prosjekter i samme område, sier Semlitsch.

Selv om prosjektet er ment å skille seg ut, har byggherre vært opptatt av å skape et prosjekt som også passer godt inn i landskapet.

– Det er mye topografi på tomten, og vi har utviklet et konsept som tilpasses terrenget. Det har blant annet vært viktig med trefasader på alle byggene, forteller Semlitsch.

Første fase

Arkitekt Fredrik Kogeide i Helen og Hard mener boligkonseptet er et fint tilskudd til Nittedal.

– Dette prosjektet er fase én i en større plan hvor vi tar utgangspunkt i eksisterende topografi og plasserer blokker og rekkehus på eksisterende platåer i terrenget. Byggene trappes ned i landskapet, og det gir solrike balkonger. Balkongkonseptet i Rotneshagen gir en ekstra tydelig signatur på bygget, sier Kogeide.

Entreprenør Alliero har hatt totalentreprisen på de første byggene i Rotneshagen, og prosjektleder Alexander September sier til Byggeindustrien at prosjektet har gått bra, til tross for krevende tider med både pandemi og krigsrelaterte leveranseutfordringer.

– Tidsskjema ble litt stramt mot slutten, og i begynnelsen av prosjektet var Covid en utfordring, men alt i alt har det gått veldig bra, sier han.

Fjellstøtt

Alliero startet opp i oktober 2020 med riving. Fra før av stod to eneboliger på tomten, hvorav et laftet hus. Dette har en lokal aktør demontert og flyttet slik at det kan settes opp igjen et annet sted.

På grunn av utfordringer med salg ble byggestart satt på vent noen måneder etter rivingen, men i mars 2021 kunne Alliero starte opp grunnarbeidet på den bratte tomten.

– Vi etablerte et stort platå på kjellerplan med plasstøpte fundamenter og støpte pilarer for ringmuren. Prefabrikkerte kjellervegger er levert av Contiga, og så har vi gyset fast ringmuren med strekkstag til fjellet, forteller September.

Store deler av kjelleretasjen er direktefundamentert til fjell, men noe står også på en blanding av pilarer og stålkjernepeler der hvor fjellet skråner nedover i dalen.

Betong, stål og tre

Byggene er oppført med prefabrikkerte betongvegger i første etasje, og bærekonstruksjon av stål med hulldekker i etasjeskillene oppover i bygget. Trappe- og heissjakter er bygget med prefabrikkerte betongelementer, og klimaveggene i bygget er utført i trevirke og kledd med senvokst furu som er varmebehandlet og bearbeidet på fabrikk, og som er levert av Woodify.

– Det er ment at trefasadene skal eldes over tid og være delvis vedlikeholdsfrie, forteller September.

Prosjektlederen bekrefter at de har lagt inn en ekstra innsats i kvaliteter på utførelsen på Rotneshagen.

– Byggteknisk forskrift ligger til grunn, og vi regner med at energimerkingen blir B og C, men det er veldig gode planløsninger, fantastisk utsikt og romslige balkonger og terrasser i dette prosjektet. Det er lagt inn litt ekstra i kvalitetene i leilighetene, og det har vært ekstra krav til finishen på prosjektet, sier han.

Byggherre har også valgt å etablere en felles smørebod i første etasje som et fellesgode for
beboerne i de to første Rotneshagen-byggene.

September forteller at beboerne som allerede har flyttet inn i de nye byggene, også har lagt merke til de ekstra kvalitetene i prosjektet.

– Kjøperne er meget fornøyde med kvaliteten i leilighetene, og spesielt med flis og maling. Vi har hatt mange flinke underentreprenører på Rotneshagen, men jeg vil gjerne trekke frem SH Bygg som har stått for flisleggingen, og RK Bygg som har utført malerjobben, sier prosjektlederen, og legger til at han også vil takke alle andre samarbeidspartnere på prosjektet.

Åpner portalen

På det meste har det vært rundt 50 arbeidere i sving samtidig på prosjektet. For å trygge skoleveien for barna på Rotnes har prosjektet hatt transportstopp for all tungtrafikk i tidsintervaller rundt skolestart og -slutt.

– I perioder har også Bane Nor lånt en del av byggetomten for å utvide jernbanespor og bygge støttemurer for jernbanen. Men logistikken har blitt løst bra, sier September.

Under koronapandemien har mellom fem og seks arbeidere fått påvist smitte, men prosjektet har ikke vært nødt til å stenge ned på noe tidspunkt. Prosjektet har hatt totalt én fraværsskade, etter at en arbeider fikk et kutt i fingeren.

– Vi har også hatt 100 prosent sorteringsgrad på avfall. Det er noe vi er veldig stolte av, forteller September.

Totalt 45 leiligheter er overlevert i første byggetrinn i Rotneshagen. Hans Petter Semlitsch i Oxer Eiendom forteller at planen er klar for nesten 200 ytterligere leiligheter i det nye nabolaget.

– Vi holder på med en rammesøknad for en ny avløpsledning nå, og den håper vi å ha på plass før jul. Da vil kommunen gi godkjenning til neste byggetrinn. De to første byggene som nå er overlevert, vil da fungere som selve portalen inn til Rotneshagen, forteller han.

Sindre Sverdrup Strand

Journalist.

Link:  https://www.bygg.no/rotneshagen/1510159!/

Nyansettelser hos Oxer Eiendom

Oxer Eiendom er inne i en veldig spennende utviklingsfase og styrker staben med hele 5 nyansettelser innenfor prosjektutvikling, utleie, drift og økonomi.
Vi har en solid utleieportefølje, 2.000 boliger under utvikling, stor tomtebank, spennende destinasjonsprosjekt på Økern, og mange aktive eierinteresser i ulike selskap. Oxer Eiendom er et solid selskap i vekst som er godt rigget for fremtiden.

Steffen Holm er ansatt som ny Finans- og Økonomisjef. Han kommer fra rollen som Client Executive i Nordea Bank, avd. Drammen, hvor han har vært i 12 år. Steffen har Master i finans fra Macquarie University i Sydney.

Håkon Demmo er ansatt som Business Controller. Han kommer fra EY Norge som Manager, hvor han har vært ansatt siden 2016. Håkon har Master i Finans og Regnskap/Revisjon.

Stian Trebekk er ansatt som Driftssjef. Han har lang og bred erfaring innenfor drift av eiendom, og har prosjektledelse fra Universitet i Sørøst-Norge. Stian kommer fra Ren-Vakt AS, hvor han jobbet både på eiersiden og som Daglig Leder.

Eirik Mølbach-Thellefsen Stray er ansatt som Utleieansvarlig. Han kommer fra Møller Eiendom som Eiendomsforvalter. Eirik har Bachelor i Økonomi og Ledelse fra BI, og Master i Eiendomsutvikling fra Norges miljø- og biovitenskapelig universitet i Ås.

David Andersen er ansatt som Prosjektleder. Han har jobbet i BORI Utbygging (Boligbyggelag) siden han gikk ut fra skolen i 2018. David har Bachelor i Økonomi og Administrasjon fra Universitet i Agder, og Master i Eiendomsutvikling fra Norges miljø- og biovitenskapelig universitetet i Ås.

 

«Vi er veldig fornøyde med å kunne ønske disse yngre kreftene velkomne til Oxer Eiendom. Med deres erfaring og kompetanse vil vår organisasjon strykes ytterligere, spesielt innenfor bærekraft og digitalisering som er to av våre viktige fokusområder», sier adm. Direktør Erling Langeland.

Oxer Eiendom er en av Norges større aktører innen utvikling, utleie og forvaltning av fast næringseiendom. Selskapet eier og forvalter egne næringseiendommer på ca. 160.000 kvm i området fra Økern i Oslo, via Asker til Drammen, Ytre Enebakk og Stokke. Tillegg har vi ca. 250.000 kvm bolig og næring for utvikling. Oxer Eiendom har sin opprinnelse fra 1945 gjennom entreprenørselskapet Ole K. Karlsen /OKK entreprenør. Selskapet eies av Ellen Raaholt med familie.

www.oxer.no

For ytterligere informasjon:
Erling Langeland
Adm. Direktør
M +47 951 91 633
@ el@oxer.no

Teateret er på plass før bydelen bygges

Teateret er på plass før bydelen bygges

Det er svært lite som trekker folk til denne gaten. Men barn og unge står i kø for å gå på teater.

Read more

Flaget og Oxer Eiendom utvikler Hokksund sentrum

Flaget og Oxer Eiendom utvikler Hokksund sentrum

Et nytt sentrum er under utvikling i Hokksund. «Dette er et sentrumsprosjekt innbyggerne og kommunen har ventet på. Det er et veldig spennende samarbeidsprosjekt for oss. Vi utvikler prosjektet sammen med Oxer Eiendom og Bjelde Eiendomsutvikling AS v/Remy Bjelde», sier daglig leder Torger Terum i Flaget AS.

Read more

Sale & leaseback-transaksjon fra Norgesdekk i Borgeskogen Industriområde

Sale & leaseback-transaksjon fra Norgesdekk i Borgeskogen Industriområde

Norgesdekk sitt logistikkanlegg på Borgeskogen er solgt til Oxer Eiendom i en sale & leasebacktransaksjon.

Read more

Rotneshagen: Nå kommer 33 leiligheter fra 55-132 m2 BRA for salg

Rotneshagen: Nå kommer 33 leiligheter fra 55-132 m2 BRA for salg

Her kommer det snart ca. 235 moderne leiligheter og rekkehus med fantastisk utsikt og gode solforhold for salg. Rotneshagen, som ligger et «stenkast» fra Nittedal Stasjon, blir ett helt nytt boligfelt på Rotnes i Nittedal. Prosjektet vil inneholde kvalitetsboliger i flere ulike størrelser, og det vil bli muligheter for individuelle tilpasninger av hver enkelt bolig.

Read more

Neste måned starter byggingen av 60 leiligheter

Neste måned starter byggingen av 60 leiligheter

Det er lagt omfattende planer for nye Fjerdingby sentrum. Området har vært et prioritert område for Rælingen kommune. De kommende årene vil stedet være et stort anleggsområde. Først ut er Marikollen torg.

Read more

Oxer Eiendom bygger i Nittedal

Oxer Eiendom bygger i Nittedal

Oxer Eiendom har i dag inngått avtale med Alliero Entreprenør om å bygge boligprosjektet Rotneshagen trinn 1.

Read more

Veidekke bygger Marikollen Torg for Oxer Eiendom

Veidekke bygger Marikollen Torg for Oxer Eiendom

Veidekkes datterselskap Seby AS har fått i oppdrag av Oxer Eiendom (Fjerdingby Sentrumsutvikling) å bygge 60 leiligheter og næringslokaler i Rælingen kommune. Prosjektet Marikollen Torg har klare miljøambisjoner og gjennomføres som fossilfri byggeplass. Kontrakten er en totalentreprise verdt 220 millioner kroner ekskl. mva.

Read more

Boligprosjektet Pålsøya Park i Drammen – Over 50% solgt i byggetrinn 3

Boligprosjektet Pålsøya Park i Drammen – Over 50% solgt i byggetrinn 3

Pålsøya Park er en salgssuksess selv i disse Corona-tider. Det er allerede i byggetrinn 3 solgt 21 leiligheter av totalt 40.

Read more

Vi har i dag signert Eiendomssektorens veikart mot 2050

Vi har i dag signert Eiendomssektorens veikart mot 2050

Veikartet er en anbefaling til norske eiere og forvaltere av yrkesbygg om hvilke valg de bør gjøre på kort og lang sikt for at eiendomssektoren skal bidra til et bærekraftig samfunn i 2050.

Read more

Oxer Eiendom har signert bygg21

Oxer Eiendom har signert bygg21

Vi ønsker å støtte opp om den beste praksis definert av Bygg21, for en mer bærekraftig, produktiv og kostnadseffektiv bygg- og eiendomsnæring.

Read more

Åpner Drammens første private legevakt: – Behovet er ekstremt

Åpner Drammens første private legevakt: – Behovet er ekstremt

De er først ute med å etablere en hybridløsning mellom fastlege og legevakt i Drammen. Med oppe-tider på kveld, i helgene og videokonsultasjoner, skal Legevakt X levere moderne helsetjenester bedre tilpasset folks hverdag.

Read more

Nedlagt fabrikk på Økern blir et 67 meter høyt kulturtårn

Nedlagt fabrikk på Økern blir et 67 meter høyt kulturtårn

Midt på en parkeringsplass i Kabelgata på Økern, omringet av bilverksteder, gjenbruksstasjoner og næringsbygg, ruver et 67 meter høyt industritårn. Og her, i et av Oslos aller høyeste bygg, er det for tiden full aktivitet.

Read more

Klart jeg kan — gå Norge på langs i 2019

Klart jeg kan — gå Norge på langs i 2019

Helt siden jeg var liten gutt, har jeg likt å være aktiv. Noe skjer i kropp og sinn når hjerte slår og svetten siler. De vanskeligere tankene roer seg, og livet blir på sett og vis litt lettere å leve. I min jobb som prest møter jeg mennesker livet har gått i stykker for. En av dem var «Jan», en middelaldrende mann som tok kontakt med meg etter en opprivende skilsmisse. Livet hadde raknet for han! — Kan du hjelpe meg Cato, spurte han? — Klart jeg kan, svarte jeg nærmest som på automatikk.

Hver tirsdag til samme tid, – en hel høst gikk vi turer. Da det første snøfallet kom, takket «Jan» for god hjelp og gikk vinteren i møte alene. Med prosjektet «Klart jeg kan» ønsker jeg å bidra med å sette fokus på sammenhengen mellom fysisk aktivitet og psykiske helse. Jeg vil møte mennesker som bærer på ulike historier. Derfor skal jeg i tidsrommet 1. juni til 30 september gå fra Lindesnes til Nordkapp.

«Klart jeg kan» handler om det vi kan bidra med i eget og andres liv for å bli istandsatt til å mester våre livs ulike utfordringer. Prosjektet «Klart jeg kan» handler om sammenhengen mellom fysisk aktivitet og psykisk helse! Helt konkret skal jeg:

 • Finne de livsåpnende historiene
 • Samle de livsåpnende historiene
 • Dele de livsåpnende historiene

Målet er at dette skal samles i en bok til oppmuntring.

Mer om prosjektet finner du i min blogg: http://klart-jeg-kan.no

Vi støtter årets TV-aksjon «Mindre alene sammen»

Vi støtter årets TV-aksjon «Mindre alene sammen»

Read more

Bli med på utviklingen

Bli med på utviklingen

Asker Genera er Oxer Eiendoms siste tilskudd til kontorklusteret i Asker. Et åpent, innovativt og miljøvennlig kontorbygg, godt eksponert ved E18.

Read more

Sammen om kontorportal

Sammen om kontorportal

Til vanlig er de konkurrenter. Nå samarbeider de om å få flere bedrifter til å etablere seg i Drammen.

Read more

Nedre Storgate 19 i Drammen

Nedre Storgate 19 i Drammen

Et kvartal på Bragernes har endelig fått sin verdige avslutning mot øst. På en tidligere åpen tomt troner nå et nytt kontorbygg med skreddersydde kontorarealer over fire etasjer, og med godt eksponerte næringsarealer på bakkeplan.

Les hele saken fra bygg.no

OKK Gruppen rehabiliterer

OKK Gruppen rehabiliterer

OKK Gruppen skal nå gjennomføre en omfattende modernisering av Nedre Storgate 15-17 i Drammen der kommunikasjonsbyrået Godt Sagt går inn som ny leietaker.

Read more

Bygger moderne oase

Bygger moderne oase

Oxer Eiendom, Glitre Eiendom og Drammen kommune går nå sammen for å gjøre Grev Wedels plass om til en grønn og moderne oase.

Read more

Fullt hus hos OKK Gruppen

Fullt hus hos OKK Gruppen

Et halvt år før ferdigstillelse er OKK Gruppens nybygg i Nedre Storgate 19 i Drammen nå fullt utleid. Siste brikke på plass er en etterlengtet delikatesseforretning samt det kjente firmaet Arkitekt Fossland.

Read more

Vil skape et kulturelt kraftsentrum

Vil skape et kulturelt kraftsentrum

Oxer Eiendom har etablert et nytt selskap som skal bidra til å gjøre de historiske fabrikklokalene i Kabelgata i Hovinbyen til en smeltedigel for kulturnæringen. Visjonen er å skape et kulturelt kraftsenter der Tårnet er en viktig brikke.

Read more

Klatring med rullestol i Oxer tårnet

Det er 62 meter til toppen. Det eneste Harald Riise lurer på er om han skal klatre med eller uten rullestolen.

Read more

OXER Eiendom utvikler Rotneshagen ved Nittedal Stasjon

OXER Eiendom utvikler Rotneshagen ved Nittedal Stasjon

Oxer Eiendom utvikler Rotneshagen til spennende leiligheter, rekkehus og eneboliger med gangavstand til Nittedal Stasjon. Grunneiere er Oxer Eiendom og familien Wessel.

Read more

OKK Gruppen har gitt byggeoppdraget til Seltor

OKK Gruppen har gitt byggeoppdraget til Seltor

Seltor Gruppen AS har fått byggeoppdraget på Nedre Storgate 19 i Drammen. Eier er OKK Gruppen AS. Oppdraget skal utføres i en totalentreprise hvor Oxer Eiendom representerer byggherren.

Read more

Bli med inn i fremtiden

Bli med inn i fremtiden

Asker Genera er et nytt miljøriktig signaturbygg som skal bygges i Asker.

Oxer Eiendoms ambisjon med prosjektet er å tilføre energi til området ved å utvikle et bærekraftig bygg der god miljødesign ikke går på bekostning av god arkitektur.

Asker Genera skal tilby arealeffektive, fleksible og opplevelsesrike rom i en bygningskropp tilpasset omgivelsene og vil sammen med Asker Panorama utgjøre en helhet som danner Oslo-Drammen-aksens nye kvalitetsstandard.

For mer informasjon:
www.askergenera.no


Det enorme dekklageret til Norgesdekk er ferdigstilt i Enebakk.

Det enorme dekklageret til Norgesdekk er ferdigstilt i Enebakk.

Det nye anlegget cirka 25 kilometer sør for Oslo sentrum er på hele 11.500 kvadratmeter, og rommer et av Norges største dekklagre samt kontorer. Oslo-avdelingen til Norgesdekk i Enebakk lagerfører produkter innenfor segmentene bildekk, lastebildekk, landbruksdekk, smådekk og aluminiumsfelger.

 

Les hele saken hos Byggeindustrien

Dette er de beste BREEAM-NOR-byggene

Dette er de beste BREEAM-NOR-byggene

12 bygg har nå sertifiseringen BREEAM-NOR «Outstanding» eller «Excellent».

Les saken her (PDF 0,35mb)

Oxer Eiendom har kåret en vinner – A-lab vant idekonkurransen for Kabelgaten 1–39, Økern

Oxer Eiendom har kåret en vinner – A-lab vant idekonkurransen for Kabelgaten 1–39, Økern

Oxer Eiendom har valgt arkitektkontoret A-lab som samarbeidspartner for det videre arbeidet med skisseprosjekt og gjennomføring av reguleringsprosessen av en 55 mål stor eiendom i Kabelgaten 1–39 på Økern.

Read more

Oxer Eiendom bygger nytt næringsbygg i Drammen sentrum

Oxer Eiendom bygger nytt næringsbygg i Drammen sentrum

Oxer Eiendom skal utvikle et nytt næringsbygg i Nedre Storgate 19 i Drammen for Svensson Nøkleby Advokatfirma ANS som leietaker. Bygget blir på ca. 3.000 m2, og skal ferdigstilles våren 2018.

Read more

Fevang kjøper Øvre Strandgate 2 i Drammen av Oxer Eiendom 
og Nils Tveit Holding AS

Fevang kjøper Øvre Strandgate 2 i Drammen av Oxer Eiendom 
og Nils Tveit Holding AS

Fevang AS kjøper One Step DA med tilhørende eiendom i Øvre Strandgate 2 i Drammen. Selger er Camana AS/OKK Gruppen AS og Nils Tveit Holding AS ved Oxer Eiendom.

Read more

Herskapelig boligby på Drengsrud

Herskapelig boligby på Drengsrud

Et nytt og herskapelig boligprosjekt er under utvikling ved Drengsrud gård. 200 interessenter har meldt seg allerede før utbyggingsplanene er omtalt.

Doyén Asker er navnet på et boligprosjekt med om lag 150 leiligheter som ligger klart på tegnebrettet hos eiendomsutviklerne i Frost Utvikling AS og Oxer Eiendom. Får de grønt lys fra kommunen, er det duket for et annerledes boligkonsept i Asker og Bærum.

Les mer hos Budstikka

Oxer Eiendom satser på logistikk i Enebakk

Oxer Eiendom utvikler Landskaugveien 50 i Enebakk Kommune for Norgesdekk AS som leietaker. Klimateknikk AS er valgt som totalentreprenør.

Read more

DTZ Realkapital Corporate Finance syndikat kjøper Linnesstranda 2 av Oxer Eiendom

Et syndikat satt opp av DTZ Realkapital Corporate Finance kjøper Linnesstranda 2 AS med tilhørende eiendom Linnesstranda 2 i Lier kommune. Selger er OKK Gruppen AS ved Oxer Eiendom.

Read more

Nyansatt i Oxer Eiendom

Thomas Owe (52) er ansatt som prosjektsjef i Oxer Eiendom. Han kommer fra stillingen som prosjekteringsleder i NCC Construction AS.

Read more

Doyén Drammen – kommer for salg

Doyén Drammen – kommer for salg

Doyén Drammen er plassert på en spennende og godt egnet tomt i enden av gågata på Grev Wedels Plass.

Read more

Tårnet på Økern i ny drakt

Erik Ersnes i driftsavdelingen på Økern har laget denne filmen etter en etterlengtet oppussing av tårnbygningen vår i kabelgata.

Read more

Oxer eiendom mottar byggeskikkpris

Med sitt nye portalbygg inn mot Asker sentrum har Oxer-eiendom imponert både fagfolk og politikere i Asker kommune. Slik gir byggeskikkpris.

Read more

Nok et signaturbygg skal bygges i Asker

https://vimeo.com/109904406

OXER EIENDOM VALGTE ARKITEKTFIRMAET NORDIC – OFFICE OF ARCHITECTURE

Arkitektfirmaet Nordic – Office of Architecture har gått seirende ut av arkitektkonkurransen for hvordan det nye kontorbygget i Drengsrudbekken skal se ut.

Oxer eiendom utlyste i mai i år en arkitektkonkurranse hvor de ba om et skisseprosjekt med situasjonsplan, plan- og fasadetegninger for etasjene og planer for parkering, varelevering og sykkelparkering – for å nevne noe.

– De kriteriene vi la til grunn var arkitektur, samspill med Asker Panorama på nabotomten, byggets størrelse og volum, plassering, profilering på fasade, fleksibilitet med tanke på flere brukere og fellesfunksjoner og –arealer, sier Erling Langeland, administrerende direktør i Oxer.

På nabotomten står Asker Panorama ferdig som første bygg etter ny regulering i Drengsrudbekken og bygget har satt en standard for nærområdet og Asker når det gjelder arkitektur.

Juryens begrunnelse
Plassering av hovedinngang, kantine og fellesfunksjoner er forbilledlig gjort og oppfyller juryens forventninger om å aktivisere og oppgradere Drengsrudbekken til et attraktivt rom. Planløsningen er gjennomarbeidet og tar utgangspunkt i et svært vakkert og storslått, men samtidig behersket midtrom med heiser og en sentral trapp som i tråd med samtidens idealer slynger seg oppover i etasjene som et samlingspunkt i bygget.

– Både ideer om belysning, vann, vegetasjon og overflater er relevante og bidrar til et overbevisende helhetsgrep, sier Langeland.

Juryen besto av juryformann og eier av Oxer eiendom, Ellen Karlsen Raaholt, administrerende direktør i Oxer, Erling Langeland, direktør i Asker Næringsråd, Lars Nordal, og gründer og arkitekt fra LPO arkitekter, Lars Haukeland.

Oxer_pressebilder-143

Juryen:
Fra venstre: Erling Langeland (Oxer eiendom), Ellen Karlsen Raaholt (Oxer eiendom), Lars Haukeland (LPO Arkitekter), Lars Nordal (Asker Næringsråd)

Spennende å videreføre
Nordic har brukt tid på å finne den optimale løsningen for tomten og synes det de har presentert for juryen er et godt konsept. Bygget danner en helhet med stimulerende arbeidsplasser i toppklasse hvor bygninger og landskap spiller sammen og danner Oslo-Drammenaksens nye kvalitetsstandard.

– Det var utrolig morsomt å gå seirende ut av arkitektkonkurransen, og det blir spennende å kunne gå videre med prosjektet. Vi foretok en grundig analyse av Oxers ønsker og behov, og resultatet sier at vi har truffet. Det nye bygget utformes slik at det skapes arealeffektive, fleksible og opplevelsesrike rom for kontorareal og fellesfunksjoner, alt i en bygningskropp som sammen med landskapskvaliteter og Asker Panorama, danner en attraktiv helhet, sier ansvarlig arkitekt John Arne Bjerknes fra Nordic.

Oxer_pressebilder-142

Nordic med innleide konsulenter på interiør/planløsning og landskapsarkitektur:
Fra venstre: Hallgrimur Thor Sigurdsson (Nordic), Nettie Hew (Nordic), Heide Tjøm (Iark), Fredrik Haukeland (Nordic), Elisabeth Paus (Iark), E.C. Forfang (SLA landskapsarkitekt).

Utleie av lokalene i gang
Meglerfirmaet Newsec skal bistå Oxer med utleie av nybygget som vil få en flott eksponering mot E18, og ikke minst en fantastisk utsikt fra takterrassen over Asker, Bærum, Oslo og Oslofjorden. Bygget skal Breeam-sertifiseres, og det legges opp til fullservicekonsept med kantine, kaffebar, møterom, treningsfasiliteter og shuttlebuss.

– Nybygget vil få sin egen identitet, men skal harmonere med Asker Panorama på nabotomten. Vi søker leietakere innenfor ulike bransjer, men det kan også bli et enbrukerbygg på samme størrelse som Asker Panorama, eventuelt tilpasset større leietakere, sier markedssjef Anniken Haug i Oxer.

Oxer, nyskapende og seriøs aktør
Nybygget vil oppleves som attraktivt i Asker og det vil lokke til seg høyt kvalifisert arbeidskraft til området.

 Bygget tilpasser seg omgivelsene og eksisterende bygningsmasse på en meget god måte, og vi tror byggets design, funksjoner og kvaliteter vil tiltrekke seg spennende leietakere innen offshore, IT, ingeniører og typiske kunnskapsbedrifter. Med dette bygget forsterker Oxer sin posisjon som en nyskapende og seriøs eiendomsaktør, sier Jan W. Roll, utleiesjef i meglerhuset Newsec.

Stolt eier
Etter regulering av området har Oxer kjøpt eiendommene Drengsrudbekken 5, 9 og 11 og ønsker å fortsette utviklingen av Drengsrudbekken Næringspark.

– Vi er imponert over arbeidet alle de 5 arkitektene har lagt ned i konkurransen. Juryen har gjort en grundig analyse av prosjektene spesielt med fokus på arkitektur, brukervennlighet og totaløkonomi. Nordic leverte det beste prosjektet, og vi ser frem til å gjennomføre et flott bygg med selskapet!, sier Ellen Karlsen Raaholt avslutningsvis.

Raske fakta:

 • Byggestart er tenkt våren 2016, med en forutsetning om at 60 prosent av lokalene er utleid
 • Byggetid er beregnet å ta ca 2 år
 • Bygningsmassen vil ha et volum på ca 18 000 m2 BRA
 • Antall arbeidsplasser vil være ca 800 til 1000
 • Huset vil bli et kontorbygg med fellesfasiliteter som kantine, kaffebar, resepsjon, shuttlebuss, treningsfasiliteter, takterrasse med fantastisk utsikt og hyggelige sosiale soner.
 • Adressen er Drengsrudbekken 5, 9 og 11.

For ytterligere informasjon:
John Martin Pedersen, eiendoms- og utviklingssjef i Oxer eiendom, jmp@oxer.no eller mobil 459 07 860 kan kontaktes for informasjon om prosjektet.
Anniken Haug, markedssjef i Oxer eiendom, ah@oxer.no eller mobil 970 33 777 er ansvarlig for utleie.

Oxer Eiendom styrker staben

Anette Arvesen Granaas (34) er ansatt som ny business controller i Oxer Eiendom. Hun kommer fra stillingen som manager og statsautorisert revisor i PriceWaterhouseCoopers AS i Drammen.

Read more

Oxer Eiendom kjøper seg opp i Frost Utvikling AS

Fra venstre, Jan Olav Reien Frestad, Gründer og hovedaksjonær i Frost Utvikling, Svein Riste, Adm. dir i Frost Utvikling og Erling Langeland, Adm. dir i OXER Eiendom

Read more

– Nok et signaturbygg skal bygges i Asker

– Nok et signaturbygg skal bygges i Asker

https://vimeo.com/164974326

OXER EIENDOM VALGTE ARKITEKTFIRMAET NORDIC – OFFICE OF ARCHITECTURE

Arkitektfirmaet Nordic – Office of Architecture har gått seirende ut av arkitektkonkurransen for hvordan det nye kontorbygget i Drengsrudbekken skal se ut.

 
Oxer eiendom utlyste i mai i år en arkitektkonkurranse hvor de ba om et skisseprosjekt med situasjonsplan, plan- og fasadetegninger for etasjene og planer for parkering, varelevering og sykkelparkering – for å nevne noe.

– De kriteriene vi la til grunn var arkitektur, samspill med Asker Panorama på nabotomten, byggets størrelse og volum, plassering, profilering på fasade, fleksibilitet med tanke på flere brukere og fellesfunksjoner og –arealer, sier Erling Langeland, administrerende direktør i Oxer.

På nabotomten står Asker Panorama ferdig som første bygg etter ny regulering i Drengsrudbekken og bygget har satt en standard for nærområdet og Asker når det gjelder arkitektur.

Juryens begrunnelse
Plassering av hovedinngang, kantine og fellesfunksjoner er forbilledlig gjort og oppfyller juryens forventninger om å aktivisere og oppgradere Drengsrudbekken til et attraktivt rom. Planløsningen er gjennomarbeidet og tar utgangspunkt i et svært vakkert og storslått, men samtidig behersket midtrom med heiser og en sentral trapp som i tråd med samtidens idealer slynger seg oppover i etasjene som et samlingspunkt i bygget.

– Både ideer om belysning, vann, vegetasjon og overflater er relevante og bidrar til et overbevisende helhetsgrep, sier Langeland.

Juryen besto av juryformann og eier av Oxer eiendom, Ellen Karlsen Raaholt, administrerende direktør i Oxer, Erling Langeland, direktør i Asker Næringsråd, Lars Nordal, og gründer og arkitekt fra LPO arkitekter, Lars Haukeland.

Oxer_pressebilder-143

Juryen:
Fra venstre: Erling Langeland (Oxer eiendom), Ellen Karlsen Raaholt (Oxer eiendom), Lars Haukeland (LPO Arkitekter), Lars Nordal (Asker Næringsråd)

Spennende å videreføre
Nordic har brukt tid på å finne den optimale løsningen for tomten og synes det de har presentert for juryen er et godt konsept. Bygget danner en helhet med stimulerende arbeidsplasser i toppklasse hvor bygninger og landskap spiller sammen og danner Oslo-Drammenaksens nye kvalitetsstandard.

– Det var utrolig morsomt å gå seirende ut av arkitektkonkurransen, og det blir spennende å kunne gå videre med prosjektet. Vi foretok en grundig analyse av Oxers ønsker og behov, og resultatet sier at vi har truffet. Det nye bygget utformes slik at det skapes arealeffektive, fleksible og opplevelsesrike rom for kontorareal og fellesfunksjoner, alt i en bygningskropp som sammen med landskapskvaliteter og Asker Panorama, danner en attraktiv helhet, sier ansvarlig arkitekt John Arne Bjerknes fra Nordic.

Oxer_pressebilder-142

Nordic med innleide konsulenter på interiør/planløsning og landskapsarkitektur:
Fra venstre: Hallgrimur Thor Sigurdsson (Nordic), Nettie Hew (Nordic), Heide Tjøm (Iark), Fredrik Haukeland (Nordic), Elisabeth Paus (Iark), E.C. Forfang (SLA landskapsarkitekt).

Utleie av lokalene i gang
Meglerfirmaet Newsec skal bistå Oxer med utleie av nybygget som vil få en flott eksponering mot E18, og ikke minst en fantastisk utsikt fra takterrassen over Asker, Bærum, Oslo og Oslofjorden. Bygget skal Breeam-sertifiseres, og det legges opp til fullservicekonsept med kantine, kaffebar, møterom, treningsfasiliteter og shuttlebuss.

– Nybygget vil få sin egen identitet, men skal harmonere med Asker Panorama på nabotomten. Vi søker leietakere innenfor ulike bransjer, men det kan også bli et enbrukerbygg på samme størrelse som Asker Panorama, eventuelt tilpasset større leietakere, sier markedssjef Anniken Haug i Oxer.

Oxer, nyskapende og seriøs aktør
Nybygget vil oppleves som attraktivt i Asker og det vil lokke til seg høyt kvalifisert arbeidskraft til området.

 Bygget tilpasser seg omgivelsene og eksisterende bygningsmasse på en meget god måte, og vi tror byggets design, funksjoner og kvaliteter vil tiltrekke seg spennende leietakere innen offshore, IT, ingeniører og typiske kunnskapsbedrifter. Med dette bygget forsterker Oxer sin posisjon som en nyskapende og seriøs eiendomsaktør, sier Jan W. Roll, utleiesjef i meglerhuset Newsec.

Stolt eier 
Etter regulering av området har Oxer kjøpt eiendommene Drengsrudbekken 5, 9 og 11 og ønsker å fortsette utviklingen av Drengsrudbekken Næringspark.

– Vi er imponert over arbeidet alle de 5 arkitektene har lagt ned i konkurransen. Juryen har gjort en grundig analyse av prosjektene spesielt med fokus på arkitektur, brukervennlighet og totaløkonomi. Nordic leverte det beste prosjektet, og vi ser frem til å gjennomføre et flott bygg med selskapet!, sier Ellen Karlsen Raaholt avslutningsvis.

Raske fakta:

 • Byggestart er tenkt våren 2016, med en forutsetning om at 60 prosent av lokalene er utleid
 • Byggetid er beregnet å ta ca 2 år
 • Bygningsmassen vil ha et volum på ca 18 000 m2 BRA
 • Antall arbeidsplasser vil være ca 800 til 1000
 • Huset vil bli et kontorbygg med fellesfasiliteter som kantine, kaffebar, resepsjon, shuttlebuss, treningsfasiliteter, takterrasse med fantastisk utsikt og hyggelige sosiale soner.
 • Adressen er Drengsrudbekken 5, 9 og 11.

For ytterligere informasjon:
John Martin Pedersen, eiendoms- og utviklingssjef i Oxer eiendom, jmp@oxer.no eller mobil 459 07 860 kan kontaktes for informasjon om prosjektet.
Anniken Haug, markedssjef i Oxer eiendom, ah@oxer.no eller mobil 970 33 777 er ansvarlig for utleie.

Nå er det snart fullt

Nå er det snart fullt

Mandag denne uken inngikk Compass Group/Eurest leiekontrakt med Oxer Eiendom om leie av 1500 kvadratmeter i Asker Panorama. Nå er det kun en halv etasje igjen og det kun en uke etter formell åpning.

Read more

Ny visuell profil for Oxer Eiendom

Ny visuell profil for Oxer Eiendom

Oxer Eiendom endrer sin visuelle profil. Endringen forsterker selskapets posisjon som en troverdig aktør i eiendomsbransjen. I tillegg til troverdig er entusiastisk og oppdatert et naturlig valg av verdier som preger selskapets aktivitet. Den visuelle profilen er basert på nettopp disse tre verdiene. Read more

Oxer Eiendom bygger boliger for en ny tid

Oxer Eiendom bygger boliger for en ny tid

Oxer Eiendom realiserer nå fremtiden på Grev Wedels Plass på Bragernes i Drammen. Sammen med Glitre Eiendom skal Oxer Eiendom realisere mer enn 100 flotte leiligheter. Den ærverdige gule villaen fra 1863 skal rehabiliteres, og blir fellesarealer for beboerne. Det er planlagt byggestart i 2015 og ferdigstillelse i 2017. Read more

Asker Panorama setter ny standard

Asker Panorama setter ny standard

Asker Panorama – Askers nye signalbygg – setter en helt ny standard for næringsbygg. Bygget er på 32 000m2, 900 medarbeidere jobber her, og det er plass til enda flere! Asker Panorama er planlagt sertifisert med Breeam-karakteren «Excellent». Read more